CONTACTLENZEN

controle

Waarom regelmatig controle?

Door uw ogen en contactlenzen regelmatig te laten controleren kunnen problemen voorkomen worden.

 

We worden elke dag wat ouder. Elke dag zal de conditie van ons lichaam en van onze ogen iets gaan verschillen met de dag dat uw contactlenzen perfect werden aangepast. Gezondheid, werk- en leefomstandigheden kunnen veranderen. Contactlenzen zullen slijten, vervormen, vervuilen, maar ook de sterkte zou kunnen veranderen. Allemaal factoren die het dragen van contactlenzen minder prettig maken. U kunt dit probleem voor zijn, door uw ogen en contactlenzen regelmatig door ons te laten controleren op kwaliteit en afwijkingen. Brillenzaken maakt hiervoor graag een afspraak met u.

 

Tijdens de controle worden allereerst de ervaringen in de afgelopen periode besproken. Vervolgens wordt het gezichtsvermogen en de sterkte van de contactlenzen gecontroleerd. Daarna de passing, de kwaliteit van de contactlenzen en de conditie van de ogen en oogleden. Tot slot controleren wij het effect van de onderhoudsmiddelen op de contactlenzen.

 

Over het algemeen wordt aangeraden om vormvaste contactlenzen elke 6-12 maanden te laten controleren. Voor de meest zachte contactlenzen is dit elke 6 maanden en voor lenzen, welke permanent, dus dag-en-nacht gedragen worden, elke 3 maanden…